Kunstnerprosjektet

kunst1280

KUNSTEN TIL SULA, SULA TIL VERDEN

I samarbeid med  Lademoen kunstnerverksteder, LKV, har Stiftelsen Sula Fyr et kunstnerprosjekt, som innebærer at kunstnere fra hele verden kan få stipend til et opphold på Sula. Kunstnerne blir innkvartert i enten Fyrvokterboligen eller Assistenboligen, vakkert og høyt beliggende med fantastisk utsikt til skjærgården og storhavet.

kunstsula

Noe av hensikten med å legge til rette for kunstnerarbeidsplasser på Sula har vært å gi kunstnerne innblikk i natur, historie, kystkultur og folkeliv samt muligheten til å samle nye impulser fra et særegent sted.

For Sula innebærer det en tilførsel av nye kunstneriske og sosiale impulser, og forhåpentligvis et positivt omdømme. Som en del av oppholdet skal også kunstnerne presentere seg og det de jobber med til lokalbefolkningen, som her (bildet under) i kaffekroken på Coopén (samvirkelaget).

img_1532

De kunstnerne som har vært her hittil gir uttrykk for at de opplever det som en helt spesiell mulighet å komme til Sula. De får inspirasjon, stillhet, ro og fred. Møtet med Sulasamfunnet oppleves som eksotisk. De legger også merke til det spesielle lyset. Det at de presenterer sin kunst på Coopen i møtet med lokalbefolkningen har gjort inntrykk på flere av kunstnerne.

”I saw universe and I understand that I am a part of Universe. There was a incredible week. I miss the moments in Sula”. (Shin Kiwoun, Sør-Korea)

Les mer om kunstnernes inntrykk og opplevelser på bloggen Sula – artist in residence.

Bildet under er tegnet av Kari Elise Mobeck.

kunstner